De Druzen zijn zot, corrupt of worden afgeperst.

Uw medewerker Rolf Bos heeft het blijkbaar moeilijk met de houding van de Druzen van de Golan Hoogvlakte versus de Syrische regering, wat blijkt in zijn stuk: “Assad is een goed en wijs mens”. Zo schrijft hij: “Waarna een onnavolgbaar betoog volgt waarbij Israël, al Qaeda, de VS en de Golfstaten onder één hoedje spelen contra het bewind van Assad”. (1)

Voor hem moet je vermoedelijk onder dwang zo’n houding aannemen, of anders corrupt of zot zijn. Dat schrijven is natuurlijk logisch als je zich alleen baseert op wat westerse media over de zaak schrijven.

Wie echter dieper graaft en zijn huiswerk maakt zal echter tot andere inzichten komen.

Maar dat de voorzitter van de Syrische Nationale Raad – de zogenaamde vertegenwoordiger van het Syrische volk – op bezoek gaat bij de Israëlische minister van Oorlog Ehud Barak en er zelfs samen mee op de foto staat, zou hem misschien tot andere inzichten hebben gebracht.

Deze man wil ook dat Syrië normale diplomatieke relaties aanknoopt met Israël. Hij zou de vraag over dit feit hebben kunnen stellen aan diegenen op de Golan Hoogvlakte die volgens zijn verslag tegen al Assad zijn. Hij deed het niet. Uit vrees voor kritische vragen?

Willy Van Damme

(1): Het is vaststaand dat de Belgische Marokkaan Abdelkader Belliraj niet alleen werkte voor onze Staatsveiligheid maar praktisch zeker ook voor de Mossad, de Israëlische geheime dienst, en daarbij zonder enige twijfel ook contacten had met Bin Laden zelf. De man kreeg in Marokko levenslang wegens terroristische activiteiten. Er circuleren trouwens nog andere gelijkaardige verhalen over de Mossad en al Qaeda.

Lezersbrief aan De Morgen n.a.v. het artikel ‘Assad is een goed en wijs mens, wij staan als één man achter hem’ van Rolf Bos dat vandaag in de krant verscheen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s