Amnesty International – De maskers vallen af

Sinds begin dit jaar heeft Amnesty International USA in de persoon van Suzanne Nossel een nieuwe Algemeen Directeur. Het is een benoeming die bij serieuze mensenrechtenactivisten wel voor pakken wenkbrauwengefrons zal zorgen.

Op de website van Amnesty International USA wordt met fierheid haar benoeming aangekondigd en staat ook haar CV te lezen (1). En dat kan tellen. Het is duidelijk dat Amnesty International USA in goede handen is, die van het establishment van Washington dan.

Zo werkte ze als topambtenaar – Deputy Assistent Secretary for International Organizations – op Buitenlandse Zaken zowel onder president Bill Clinton als onder nu Barack Obama. Onder Obama was zij mee verantwoordelijk voor het uitstippelen van het beleid rond Syrië, Libië, Iran en Ivoorkust (waar via manipulaties een burgeroorlog werd georganiseerd en de Franse president Nicolas Sarkozy er zijn mannetje kon installeren).

Met betrekking tot Iran zorgde de VS onder Barack Obama ervoor dat het land geen radio-isotopen meer mocht invoeren, een essentieel element bij o.m. de kankerbestrijding. Suzanne Nossel tekende dan ook mee voor een beleid dat regelrecht naar massamoord leidde.

Onder Clinton was ze ook betrokken bij het beleid rond Bosnië en Kosovo. Kosovo waar men via nepverkiezingen iemand aan de macht bracht die vele bronnen beschuldigden van onder meer orgaandiefstal en massamoord.

Het is volgens haar biografie ook zij die de term ‘smart power’ uitvond. Het is het systeem waarbij men zonder gebruik van het Amerikaanse leger via de zogenaamde kleurenrevoluties toch overal poogt Amerikaanse vazallen aan de macht te brengen. Met voorbeelden als Georgië en Oekraïne. Zij organiseerde dus mee staatsgrepen zoals vroeger de CIA dat deed in o.m. Chili, Guatemala en Iran.

Ook werkte ze voorheen in topfuncties voor de Wall Street Journal en studiediensten als The Century Foundation, The Center For American Progress en de Council on Foreign Relations. Instellingen die steeds in de bres stonden bij het verdedigen van de Amerikaanse zakelijke belangen. Organisaties die ook geheel achter Israël staan. Met miljoenen doden en soms een georganiseerde hongersnood tot gevolg.

In het verleden is hier al op deze blog zware kritiek geuit op bepaalde rapporten en verklaringen van Amnesty International, o.a. met betrekking tot de Rode Khmers in Cambodja, de Hmong in Laos en recenter de burgeroorlog in Syrië. Steeds nam ze daarbij eenzijdige standpunten in en steunde men groepen die op grootschalige wijze de mensenrechten schonden.

Nog de voorbije dagen lanceerde Amnesty International een rapport over Syrië waarbij alle misdaden eenzijdig voor de voeten van president Bashar al Assad en zijn regering werden geworpen. Een herhaling van haar beleid ten overstaande van Libië.

Dat het establishment in Washington nu Amnesty International USA kan overnemen en deze laatste daarbij nog fier haar betrokkenheid bij het hondsbrutale Amerikaanse imperialisme toont is schokkend. De maskers vallen nu helemaal af.

Het symbool van Amnesty International is een brandende kaars met prikkeldraad. Dat blijkt dus het prikkeldraad van Guantanamo en de brandende kaars die waarmee men in Amerikaanse gevangenissen mensen foltert.

Men kan in de toekomst dus nog meer rapporten van Amnesty International verwachten over Syrië, China, Rusland, Venezuela, Iran en iedereen die in de weg van het blijkbaar dol geworden Amerikaanse imperialisme loopt. Over bijvoorbeeld Oeganda, Rwanda, Singapore, de VS of Saoedi-Arabië en Israël zal het daar nu wel nog veel stiller gaan worden.

Men kan nu eenmaal niet de mensenrechten en gelijktijdig het Amerikaans imperialisme dienen.

Willy Van Damme

1) Zie:http://www.amnestyusa.org/about-us/who-we-are/executive-director-of-amnesty-international-usa

Advertenties

6 thoughts on “Amnesty International – De maskers vallen af

 1. Bedankt voor deze info. Persoonlijk hoorde en zag ik in de media al een paar keer reportages over Human Right Watch waardoor ik mij begon af te vragen wie hen aanstuurde. Heb jij hier ook informatie over ?
  Luc Lever
  Antwoord:
  En jij bent bedankt voor je reactie. Betreffende Human Rights Watch kan men met zekerheid een aantal gelijkaardige observaties als met AI maken.
  In essentie kan men zeggen dat hun optreden grotendeels past in het optreden van de VS in hun poging om hun absolute wereldhegemonie te behouden.
  Een regering ligt dwars en daar beginnen AI en HRW in zeer veel gevallen in samenspraak met de Britse en Amerikaanse regeringen kritiek te spuien op die regering. Natuurlijk zullen HRW en AI wel eens rapporten maken die Washington niet pleziert maar in essentie zie ik dat meer als het ophouden van een schone schijn. Toneel dus.
  De veruit grootste financier van HRW is George Soros, de Amerikaanse topspeculant van Hongaars-Joodse afkomst.
  Onder het bestuur van de Amerikaanse president Ronald Reagan heeft men het zuiver politieke luik dat de VS gebruikte om regeringen omver te werpen losgemaakt van de CIA. Voorheen deed de CIA zoals in Chili, Indonesië, Vietnam en Guatemala al het vuile werk zowat op haar eentje. Daarbij werd onder Reagan dan de National Endowment for Democracy (NED) opgericht en ook instellingen als Freedom House en de buitenlandse agitatieafdelingen van de Republikeinse en Democratische partijen.
  George Soros heeft hierbij met zijn Open Society, een ander bedrijf van de man met vele internationale vertakkingen, een cruciale rol gespeeld door tesamen met o.m. die NED overal zoveel mogelijk regeringen omver te werpen.
  Men zoekt welke tegenstellingen er in een specifiek te destabiliseren land zijn (bvb België met de taalkwestie) en begint dan de extremisten in dat land (bvb Vlaams Belang of N-VA hier) financieel, diplomatiek en via de Angelsaksische media te ondersteunen.
  Zie maar hoe in 2003 – België lag dwars met Irak – Philip Dewinter regelmatig in Amerikaanse en Israëlische media aan het woord kwam en hoe hij zelfs bijna in het Witte Huis bij George W. Bush werd ontvangen.
  Desnoods zal men hen ook bewapenen en voorzien van militaire omkadering zoals nu in Syrië. Hierin speelt George Soros gezien zijn zeer grote financiële middelen een cruciale rol. Hij is bij elke staatsgreep steeds aanwezig.
  George Soros was tot onlangs de grootste speculant van de VS. Het is hij die de devaluatie vna het Britse pond veroorzaakte (Zwarte Vrijdag onder Margaret Thatcher – de VS wilden zo verhinderen dat het Britse pond zich zou vastkoppelen aan het EMS, de voorganger van de euro) en de Aziatische crisis van 1996. In Frankrijk werd hij in beroep correctioneel gestraft wegens handel met voorkennis. Met andere woorden: de grote financier van HRW is een crimineel.
  Geloof dus niet zomaar de praatjes komende van die organisatie.
  Het is trouwens mijn vermoeden dat het rapport over de misdaden van die Syrische rebellen dat HRW vandaag publiceerde een onderdeel is van de Amerikaanse regeringsstrategie om zo excuses te hebben om de strijd tegen al Assad op te geven. Die is toch mislukt
  In dit milieu is er weinig dat per toeval gebeurt. Dat van die misdaden van die rebellen is bij specialisten bijvoorbeeld al straks een jaar goed geweten. Waarom HRW er juist nu mee naar buiten komt is dan ook een zeer goede vraag. Het is zeker niet omdat ze veel inzitten met de Syriërs.
  Over HRW is hier in het verleden al regelmatig bericht.
  Willy Van Damme

 2. Je slaagt de nagel op de kop, Willy! De meeste mensen hebben geen besef van de motieven van de “grote” mensenrechtenorganisaties. A I was ook de eerste schreeuwer over de Afrikaanse huurlingen van Kadhafi, nochtans was het geen geheim dat Kadhafi een beroep deed op Afrikanen om zijn defensie apparaat uit te bouwen. Die Afrikanen waren dus per definitie zijn leger en zodoende onderworpen aan het oorlogsrecht en dus niet een ingehuurde proxy. AI heeft dit zodanig uitgespeeld en omgedraaid naar de context van de “Afrikaanse huurlingen”. Wat AI op dat moment niet kon voorspellen, was het 7 maanden aanslepende conflict waarbij door de verspreiding van “de angst” voor de Afrikaanse huurlingen, ook de Afrikaanse bevolking, alsook de gastarbeiders de meest brutale mishandelingen hebben moeten ondergaan, tot vele slachtpartijen toe. Achteraf heeft AI erkent dat het verhaal van de Afrikaanse huurlingen van Kadhafi, gebaseerd was op een gerucht.

  Antwoord:
  Als steeds bedankt voor je extra informatie. Of Amnesty International dat toen over Libië al niet wist is voor mij de vraag. Gezien mijn ervaringen met hen en met HRW heb ik het er heel moeilijk mee om hen nog te geloven.
  Zij zijn medeverantwoordelijk voor pakken miserie die tienduizenden mensen in Libië heeft getroffen. Dit is moeilijk te vergeven en naar mijn gevoel mogen zij dan ook maar naar het Internationaal Strafhof in Den Haag worden gezonden om er zich te verantwoorden. Zij zijn in mijn ogen gewoon medeplichtig aan oorlogsmisdaden.
  Maar het meest grove was echter de houding van AI met de Hmong, een etnie, in Laos. Daar hebben zij tot vrij recent mee de meest grove leugens verspreid en stonden zij pal achter een zekere Vang Pao, een massamoordenaar, folteraar, afperser, Amerikaans huurling en tot 1975 ’s werelds grootste heroïnehandelaar en producent. Het verhaal is hier op deze blog te lezen. En dan heeft AI de lef om zich een mensenrechtenorganisatie te noemen. Schandelijk gewoon. Nee, ze hielpen door zo te handelen een arm land als Laos – jarenlang het slachtoffer van een door de VS georganiseerde erg dodelijk oorlog – mee de dieperik in. Ik kan sindsdien dat logo niet meer zien zonder kwaad te worden.
  Trouwens ook in Cambodja steunden zij van 1979 tot ongeveer 1989 de Rode Khmer via hetzelfde soort leugens. En ook Cambodja zat toen in 1979 wel helemaal aan de grond en AI duwde het zo te zien met plezier nog wat dieper. Je moet maar durven.
  Het is duidelijk dat sommige van die ngo’s als Amnesty International en ook Oxfam UK via jarenlange infiltratie in handen zijn geraakt van de overheid en nu hun belangen dienen. Uiteraard zijn niet alle leden van AI hier mee akkoord en is er intern nogal veel herrie hierover, ook bij de afdelingen in de VS en in Groot-Brittannië. Feit is alleszins dat de regeringen van de VS en Groot-Brittannië AI, HRW en ook Oxfam UK (niet België!) gebruiken bij hun imperialistische plannen en dus medeplichtig zijn aan de grootst mogelijke schendingen van de mensenrechten.
  Willy Van Damme

 3. Pingback: Amnesty International: de maskers vallen af « Mediawerkgroep Syrië

 4. Write in English! Who the fuck wants to try and decipher this gobbledy-gook?
  Gasser
  Antwoord (Reply):
  Bedankt voor je reactie. Thanks for your reaction.
  Aangezien dit een Belgische in het Nederlands geschreven blog is zijn alle hier geplaatste teksten ook in het Nederlands. Misschien moet jij dan ook Nederlands/Vlaams leren. De wereld is bovendien ook groter dan de VS en dan diegenen die het Engels/Amerikaans spreken.
  In Laos slaagde men er al in om een van mijn teksten in het Engels te vertalen. Dus als men dit in Laos kan moet dit ook in de VS kunnen. Er zijn hier trouwens al reacties uit de VS geweest.
  As this is Belgian Dutch language blog except for on a few occasions this is all in Dutch. Sorry, but then you’ll maybe have to learn Dutch/Flamish. The world is also much bigger then the US and those using English/American as their main language. One of my text’s was translated in English in Laos so if they can do it, people in the US should be able to do it also. I in fact already received reactions from the US.
  Willy Van Damme

 5. Pingback: Amnesty International: The Masks Are Dropping | The Aussie Digger : Home of all Australian Veterans ex Service and Serving members

 6. i APOLOGISE FOR THE OTHER ENGLISH LANGUAGE SPEAKERS LACK OF SENSITIVITY, i THINK WHAT HE WAS TRYING TO EXPRESS WAS FRUSTRATIONS AS NOT BEING ABLE TO READ SUCH AN IMPORTANT ARTICLE 🙂
  i HAVE BEEN POSTING SIMILAR STUFF ON THEIR FACEBOOK SITES, IT IS DISGUSTING TO ME THAT THEY HAVE BEEN SUCH MANIPULATIVE HYPOCRITES AND USE THE POWER OF GOOD WILL TO PUSH FOR WAR, TRULY EVIL.
  KINDEST REGARDS FOR YOUR VIGILENCE AND HARD WORK
  ANGEL
  Antwoord/Reply
  Thanks for your comment. No problem, he was a bit rude but that’s a problem common to many people, in and outside of the US.
  I also send them a mail regarding this affair and got except for an automated comment no reaction.
  I think this is the final nail in the coffin of Amnesty International. I’ve been a strong critic of certain of their policies for over thirty years. So this is not the first article by me of this kind. I in fact wrote a history of the country way back in 1980 (Cambodjanen als Schietsschijf, 1980, Kritak, Leuven) in which I strongly criticised Doctors without Borders, Amnesty International and Noam Chomsky. Noam Chomsky later admitted his mistakes (Noam Chomsky and Edward S. Herman in After the Cataclysm – Black Rose Books, Montreal, 1979). The others never did.
  But they of course all support the trial against the Khmer Rouge going on now in Cambodia. They in fact should stand in the dock together with Ieng Sary and the other butchers.
  What I heard from other informed sources afterwards is that there is a battle going on inside AI USA and AI UK about the direction AI and also Oxfam is taking. Obviously US and UK governments have been infiltrating both organisations for a very long time. And this is the result.
  And sure to start a war one has to appeal to the humanitarian instincts of people. That’s why control over AI, Oxfam and HRW is so crucial for them. Publicly, wars have always been fought for humanitarian reasons. Reality is different.
  Bedankt voor uw reactie. Geen probleem, brutaal zijn is een eigenschap van veel mensen op het internet, binnen en buiten de VS.
  Ik heb AI USA ook een mail gestuurd over dit feit en kreeg tot heden alleen een automatisch gegenereerde reactie.
  Ik denk dat dit verhaal de laatste nagel in de doodskist is van AI.
  Ik ben al meer dan dertig jaar een groot criticus van bepaalde aspecten van AI en dit artikel is dus verre van mijn eerste.
  ik schreef in 1980 trouwens een boek over de geschiedenis van Cambodja (De Cambodjanen als schietsschijf, 1980, Kritak, Leuven) waarin ik zwaar kritiek leverde op Artsen zonder Grenzen, AI en Noam Chomsky. Noam Chomsky verontschuldigde zich later voor zijn fouten (Noam Chomsky en Edward S. Herman – After the Cataclysm, Black Rose Books, Montreal, 1979). Iets wat de anderen nooit deden.
  Maar ze staan nu wel achter dat proces tegen de Rode Khmer in Cambodja. Dit terwijl zij zelf, samen met die moordenaar van een Ieng Sary, zich voor die rechters zouden moeten verantwoorden.
  Wat ik nadien van goed geïnformeerde bronnen hoorde is dat er een hevig debat is binnen AI Internationaal, AI USA en AI UK over de richting die Amnesty International en ook Oxfam moeten uitgaan.
  Het is duidelijk dat vooral de regeringen van de VS en Groot Brittannië al veel jaren beide organisaties infiltreerden. Met de nu gekende gevolgen.
  En uiteraard moet men om een oorlog aan de bevolking te verkopen inspelen op hun natuurlijke humanitaire instincten. Het is daarom ook essentieel dat die regeringen beide organisaties onder controle hebben. In het publiek worden alle oorlogen steeds om humanitaire reden gestart. De realiteit is echter anders.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s