Oorlogscorrespondentie op zijn allerbest

Dat vele zogenaamde oorlogscorrespondenten gepatenteerde leugenaars zijn is stilaan geweten. Tijdens de tweede Golfoorlog in 1990 rond Koeweit werd zo Charles Jaco van CNN samen met zijn zender wereldberoemd wegens zijn reportages vanuit wat het oosten van Saoedi-Arabië hoorde te zijn.

Met een palmboom

Ze brachten bloedstollende sensationeel ogende verhalen over het verloop van die oorlog. Ex-medewerkers van CNN hebben nu beeldmateriaal van die verslagen op YouTube laten zetten. En wat we zien is klassieke Amerikaanse comedy zoals Bob Hope en Buster Keaton die wel eens brachten. Comedy van een hoog niveau dus.

Officieel is het wel Amerikaanse topjournalistiek. De man werd dan ook veelvuldig gelauwerd en beschikt zelfs over een eigen website. Hij poseert er fier naast een in de grond ingeslagen raket. Gekocht in de lokale Wallmart?

Alles van die reportages was zo nep als maar kan zijn. Met de beelden opgenomen in een studio met een neppalmboom op de achtergrond. Kijk ook naar de merkwaardig diepblauwe kleur die de lucht moest uitbeelden. Men is nu eenmaal zogenaamd in Saoedi-Arabië en voor Amerikanen wil dat palmbomen zeggen. En dus kwam er een palmboom.

Hilarisch is het ogenblik waarop iemand een soort alarm laat afgaan en Charles Jaco een gasmasker opzet en de naast hem staande journalist-cabaretier dan maar zijn helm neemt. Het doet denken aan VTM wiens journalist er toen steevast met een gasmasker op het Tv-scherm verscheen.

De massavernietigingswapens van Saddam Hoessein waren toen nog populair onder dat soort clowns/oplichters. Zeer leuk zijn zeker ook de massa commentaren op dit filmpje op YouTube. CNN wordt door sommigen gezien als het beste wat de Amerikaanse TV aan nieuwsgaring brengt. Ra ra, wat is de kwaliteit van de rest?

Waar blijven die bommen?

Maar wie denkt dat dit soort grootschalig bedrog nu niet meer gebeurt is er aan voor zijn moeite. Zo kan men op het internet ook beelden zien van een heel recent interview van diezelfde CNN met de Syrische rebellenleider Danny Abdul Dayem, een medewerker van de actiegroep Avaaz, een van de speeltjes van topspeculant George Soros.

Deze Danny roept daarbij op zeker ogenblik tegen zijn vrienden waar dat geluid van die bommen nu blijft want hij kon elke ogenblik live op CNN verschijnen. En doden dat er daar volgens onze Danny vielen. Niet te tellen gewoon.

Danny Abdul Dayem was ook de man die samen met oorlogsstoker Guy Verhofstadt in het Europees parlement voor onze camera’s opriep om wapens naar die rebellen te sturen. Oplichters is voor dat zootje ongeregeld een véél te brave uitdrukking. Of hoe Guy Verhofstadt zich voor eeuwig belachelijk maakte.

Het zeer hilarische verhaal van Charles Jaco is hieronder te zien.

Zet je neer, klik op het scherm, geniet en geloof daarna geen enkele TV-reporter meer.

Het verhaal van CNN en Danny Abdul Dayem is samen met nog enkele andere filmpjes te zien via deze weblink: http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2012/03/10/het-nepnieuws-van-cnn-video/

Op diezelfde website is ook te zien hoe men op de Arabische versie van de Qatarese staatszender Al Jazeera een kind prepareert om op TV te figureren als een zoveelste slachtoffer van president al Assad. Kindermisbruik dus. Blijkbaar zijn er bij die Tv-zenders als CNN en Al Jazeera wel een aantal mensen voor wie de waarheid toch nog telt en die dus volop lekken.

Dat de journalistiek zich met dit soort oplichterij voor zichzelf een wel heel diepe put graaft is uiteraard overduidelijk. Ze heeft het echter geheel aan zichzelf te wijten.

Ook dit verhaal van Danny de Britse Syriër zou men best hilarisch kunnen noemen ware het hier niet om grove vervalsingen en oorlogsstokerij te gaan met vele doden en gewonden tot gevolg.

Willy Van Damme

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s