Vrouwen toch

Om lezers te lokken doet men bij de zogenaamde kwaliteitskranten als een iets extra. Men laat de krant maken door een bekend artiest of zoals vandaag door twee gekende vrouwen. Het is internationale vrouwendag en dus moeten de dames wat extra in de bloemtjes worden gezet.

Strijders voor vrouwenrechten

Bij De Morgen mochten Liesbeth Imbo, journaliste van VRT radio, en Vice-Eerste minister Laurette Onkelinx (PS) eventjes hoofdredacteur spelen. En wat kregen wij van de dames geserveerd? Twee grote smeekbedes van Guy Verhofstadt, een in het groot op de voorpagina en wat verder een opiniestuk met diezelfde teneur.

Voor Guy Verhofstadt is het al een tijd duidelijk en dient men zo snel mogelijk onze F16’s en al de rest naar ginds te sturen om die arme drommels uit de klauwen van die bloedworst van een al Assad te halen.  Dat alleen kan verhinderen dat er een nog groter bloedbad ontstaat. Dat alleen kan de mensenrechten doen zegevieren.

En die rebellen zijn echte helden hoor, dappere strijders voor de mensenrechten, incluis dus ook de vrouwenrechten. Het is immers Internationale Vrouwendag en dus moet men wat extra doen voor de dames.

En kijk voor Verhofstadt zijn er helemaal geen problemen met die vrijheidsstrijders. Het zijn onze helden. Nog een beetje en hij maakt ze lid van de Liberale Internationale en zusterpartij van de Open VLD. Alexander De Croo ziet ze al komen, de mannen met baarden.

Volgens zijn column is het voor Verhofstadt heel simpel:

‘Ook over het gevaar voor een burgeroorlog was de Syrische oppositie eenduidig. Het verhaal van de sektarische burgeroorlog is het verhaal van Assad. Hij probeert alles om sektarisch geweld tot stand te brengen.

Fawaz Tello, een Syrische oppositieleider die tot december in Damascus zat en te gast was in onze fractie (nvdr. liberale fractie van het Europees parlement), daagde iedereen uit: bekijk alle honderdduizend filmpjes over de protesten in Syrië. Niet één bevat een boodschap tegen welk geloof of welke groep dan ook.’

Tegen zo’n wijsheid is natuurlijk nog weinig in te brengen. De massa’s getuigenissen over sectaire moordpartijen door die rebellen, de pakken analyses van kenners, de vele beelden op het internet, het is allemaal onzin want die rebellenleider vertelde het hem.

Een erg geslepen al Assad?

Als politiek niveau kan dat natuurlijk wel tellen. Sinds hij de Belgische politiek verliet is het er met de man zeker niet op verbeterd. Het gaat zo te zien zelfs van kwaad naar erger. Vorig weekend was hij al aan het betogen in Moskou, tegen Poetin.

Juist nu met Koffi Annan de diplomatie eindelijk kansen krijgt – hij gaat zaterdag naar Damascus – komt deze liberale stormram oproepen om volop voor de oorlog te gaan. Waarom? Er moeten mensenlevens worden gered. Ziekelijk en erg gevaarlijk.

Maar aangezien Verhofstadt beweert dat er op die beelden van de oppositie geen sprake is van sektarisme moeten wij onze mening herzien in verband met een eerder deze week hier geplaatste tekst genaamd ‘De vriend van het westen’.

Daarin was Adnan al Arour, een Syrische salafistische haatpredikant te zien en horen die vanuit zijn ballingsoord in Saoedi-Arabië opriep om Syrische alawieten, een religieuze minderheid, in stukken te hakken en aan de honden te voederen.

Als ik dus Verhofstadt en zijn Syrische vrienden moet geloven dan zou dat misschien wel eens feitelijk Bashar al Assad zelf zijn die zich voor de gelegenheid met o.m. een baard vermomde en die deze Saoedische Tv-zender zo om de tuin wist te leiden. Je weet maar nooit hoe geslepen die man is.

Op naar het nieuwe Libië

Dat beide dames die oproep in hun krant van één dag lanceerden en nog zo prominent brachten is merkwaardig. Syrië is een van de weinige landen in het Midden-Oosten waar vrouwen in essentie gelijkberechting hebben.

Daar komt met de vrienden van Verhofstadt zeker een einde aan. Iets wat recent al gebeurde in Libië waar de vrouwen sinds het vermoorden van Kaddafi terug onder de hoofddoek tweederangsburger moeten spelen.

Blijkbaar dus de wens van Liesbeth Imbo, Laurette Onkelinx en De Morgen. Van feminisme gesproken. Het is een slag in het gezicht van alle vrouwen die leven onder de tirannie van die salafistische extremisten. En dit op de Internationale Vrouwendag.

Willy Van Damme

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s