Infogids voor zoekers

Het Dendermondse stadsbestuur presenteerde gisterenavond haar nieuwe informatiegids ‘Wegwijs in Dendermonde’ aan de pers, de gemeenteraadsleden en de vele adverteerders in deze gids.

De 98 pagina’s dikke brochure geeft in vier hoofdstukken en alfabetisch een pak informatie over alles waarmee de Dendermondenaar te maken kan krijgen. Zo bevat ze de namen, adressen en telefoonnummers van alle gemeenteraadsleden en de bevoegdheden van de verschillende schepen.

Voorstelling Infogids Dendermonde

Burgemeester Piet Buyse, schepen voor informatie Leen Dierick en uitgever PUBLI-Touch bvba uit Leuven presenteerden de nieuwe stedelijke infogids.

Ook de uitgebreide serie gemeentediensten zoals de politie, musea, milieudienst, kinderopvang en OCMW kregen er uiteraard een plaats in. Voor wie een overzicht wil krijgen waarmee de stad allemaal bezig is geeft dit een mooi beeld.

Even belangrijk echter is het derde deel van de infogids. Hier komen alfabetisch van A tot Z allerlei problemen aan bod, en dat start met een korte bespreking over ‘aanbestedingen stadsbestuur’ en ‘aangiften en klachten’ tot zorgverzekering, zwem- en recreatiebad Olympos/AGB en het Zwijvekemuseum.

De infogids wordt op 25.000 exemplaren gedrukt en vervangt die van 2 jaar eerder. “Veel gegevens veranderden op die twee jaar en dienden dus aangepast. Het staat boordevol voor de burger erg nuttige informatie. Het betekende wel een pak werk voor onze informatiedienst. Daarbij werd er sterk op gelet geen fouten te maken”, aldus burgemeester Piet Buyse (CD&V).

Opvallend is de cover van deze infogids met een paginagrote foto van de nieuwe bibliotheek, duidelijk het paradepaardje van de stad. “We gaan die brochure nu op 25.000 exemplaren gratis onder de bewoners verspreiden. Verder zit ze in het pakket dat nieuwe inwoners krijgen en zal ze ook onder meer te bekomen zijn op het administratief centrum en in de gemeentehuizen van de deelgemeenten”, oppert Schepen voor Informatie Leen Dierick (CD&V).

Het is gezien de vele soms essentiële basisinformatie een bij te houden brochure. De verspreiding is voorzien voor de komende weken.

Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s