De vriend van het westen

Een van de meest hatelijke figuren uit de Syrische burgeroorlog is zeker de Syrische in Saoedi-Arabië in ballingschap verblijvende salafistische haatpredikant Adnan al Arour. Via Saoedische satellietzenders kan die ongestoord zijn haatboodschappen naar Syrië zenden.

Ze zijn van een gruwel zoals men dat zelden ziet en doen denken aan de toespraken van Hitler en Goebbels op de partijdagen van de NSDAP. En dit is de man die Sarkozy, Obama en onze regering steunen. Uiteraard niet publiek maar door die opstand te steunen steunen zij ook deze man die als invloedrijk dient gezien te worden.

Voor hem is het duidelijk dat niet-soennitische moslims die achter de regering staan dienen uitgeroeid. ‘We kappen hun vlees in stukken en voeden het aan de honden”, was zijn boodschap voor de Syriërs op Wesal TV, een Saoedische TV-zender en specialist in het brengen van een sectaire wereldvisie.

Volgens bepaalde bronnen vluchtte hij in 1972 uit Syrië nadat hij wegens meerdere verkrachtingen van medesoldaten dreigde veroordeeld te worden. Ook riep hij Israël al op om humanitaire hulp te verlenen aan de opstandelingen. Wat binnen de Israëlische regering trouwens officieel al besproken werd.

Het staat sinds 4 juli 2011 op het internet en toont dat al van bij het prille begin deze opstand vanuit Saoedi-Arabië en dus ook het westen richting een sectaire slachtpartij werd geduwd.

Een toespraak van Adnan al Arour. Er werd door derden wat commentaar aan toegevoegd. Spijtig want zijn toespraak is overduidelijk en hoefde dat extraatje niet. De vertaling is van het Arabisch naar het Engels. Voor het bekijken van deze boodschap moet men op het zwarte scherm klikken.

Men zegt soms al eens graag dat islam de godsdienst van de vrede is. Deze man wil die (sic) vrede duidelijk in de praktijk brengen. Het is ook opvallend dat naast onze media ook de BBC, de New York Times en de Qatarese staatszender Al Jazeera allen over hem zwijgen. Ook onze politici natuurlijk. Dat lijkt nogal wiedes.

In onze media heeft voor zover geweten alleen de Financial Times een artikel over hem geschreven. Daar stelde men toen dat zijn optreden te gênant was voor het westen.

Kijk maar eens naar welke toekomst Sarkozy, Reynders, onze media, Pax Christi en Obama & Co in petto hebben voor Syrië. Het belooft.

Willy Van Damme

Advertenties

3 thoughts on “De vriend van het westen

 1. aan de heer willy van damme

  ter ondersteuning van uw berichtgeving een ander deel van het spectrum midden oosten.

  aka pijpleidingen >>> http://noagendatv.com/natv-list/2656-na388-why-syria-the-obama-hilary-lucifer-clinton-pipeline-wars.html
  Mik
  Antwoord:
  Bedankt voor je bijkomende informatie. De videoreportage/radiogesprek is wel niet gemakkelijk om te volgen. Zeker voor een leek die niet weet dat er bijvoorbeeld zo iets is als Baluchistan.
  Maar inderdaad, alles heeft te maken met Israël en olie/gas. Zeker nu de vraag steeds maar toeneemt en de vraag rijst naar de eindigheid van die voorraden.
  Onthullend is zeker hier het verhaal over de zionistische invloed in gasrijk Turkmenistan. En voor die controle van de olie en gasvoorraden is het essentieel ook pijpleidingen te hebben die ze brengen naar waar ze horen te komen. En dus is er oorlog.
  Veel is natuurlijk al wel gekend zoals het verhaal over Unocal en de pijpleiding die deze al jaren wil leggen door Afghanistan zo naar Pakistaans Baluchistan en de zee.
  Het verhaal is natuurlijk van een hoger niveau dan de dagelijke prietpraat die we in de klassieke media over de toestand ginds geserveerd krijgen.
  Willy Van Damme

 2. Artikel gepubliceerd in ‘The Daily Telegraph’ in verband met 13 franse soldaten die in Homs aangehouden werden. De franse pers zwijgt als vermoord en de overheid ontkent – (met reden want het parlement zou moeten geinformeerd worden (?))

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/syria/9122749/Thirteen-French-officers-captured-by-Syrian-Army.html
  Luc Demeyer
  Antwoord:
  Bedankt voor je bijkomende informatie.
  De reactie van de Franse autoriteiten gelezen en terwijl Buitenlandse Zaken zegt dat er geen Franse soldaten in Syrië zijn, weigert Defensie in essentie elke commentaar.
  Een paar zaken hier. De Daily Star uit Libanon is een Engelstalige krant die iedereen met invloed in het Midden-Oosten ook leest. Persoonlijk kan ik de krant politiek en financieel niet goed plaatsen. Ze lijkt mij wat men noemt mainstream te zijn en zeker niet verbonden met Hezbollah of Syrië.
  Het bericht dateert van gisteren en werd voor zover ik weet blijkbaar alleen door de Britse Daily Telegraph overgenomen. Niet voor zover dus geweten door Franse kranten of de andere media zoals de Belgische of Angelsaksische. De reden lijkt mij simpel: het past niet in het plaatje dat zij over Syrië nu maken. Kijk vandaag maar eens naar De Morgen.
  Nu zou je toch mogen verwachten dat deze bewering in Frankrijk zowel de pers als de politiek (het zijn dacht ik presidentsverkiezingen) hevig beroert. Franse soldaten gevangen in Syrië, het is een scoop waarvoor elke hoofdredacteur de naam waardig normaal zijn hoed en schoenen opeet. Maar neen, Le Pen, Hollande, Le Monde, Europe 1, etc… zwijgen zo te zien dus.
  En dan wordt het verhaal over die Franse soldaten al een heel stuk geloofwaardiger. Want dit al twee dagen durende grote unanieme zwijgen is op zijn minst erg verdacht en lijkt op heel grote politieke druk te wijzen.
  Iets voor Le Canard Enchaîné, zowat het enige onafhankelijke gedrukte Franse medium?
  Bovendien lijkt het mij niet meer dan logisch dat er naast pakken buitenlandse jihadisten ook westerse militairen aanwezig zijn. Die hun taak kan velerlei zijn. Zo is er het verzamelen van inlichtingen over de evolutie van de burgeroorlog. Toch erg belangrijk voor de westerse regeringen die het land willen overnemen. Ook kan men helpen bij het opleiden van die gewapende bendes of zelfs mee vechten.
  De verklaring van die reporter dat hij bij zijn vlucht geen Franse militairen heeft gezien lijkt mij waardeloos. De man is vooreerst zo partijdig dat elke getuigenis van hem met een ton zout dient genomen te worden. En verder zijn soldaten die men in zo’n geval stuurt mensen die fysiek niet opvallen en die de lokale taal perfect spreken. Ze hoeven het hem niet te zeggen want dat kan gevaarlijk zijn. Bovendien hoeft hun vlucht naar Libanon niet perse het werk van Franse militairen geweest te zijn. Het leek mij eerder het werk van Avaaz, de organisatie van George Soros.
  Het moeten trouwens niet persé soldaten van het reguliere Franse leger te zijn. Er is op dit vlak nogal wat creativiteit mogelijk. Zie maar naar de Amerikaanse oorlogsmachine met zijn onoverzichtelijke massa aan private milities.
  De bewering van Buitenlandse Zaken in Parijs over ‘geen Franse soldaten’ kan dus theoretisch wel kloppen maar in de praktijk niet.
  Verder is het duidelijk dat de regering in Damascus en mogelijks ook de Russen en de Chinezen dit verhaal hebben laten lekken om zo hun gelijk te bewijzen en ook om Frankrijk in verlegenheid te brengen.
  Vermoedelijk echter zullen wij in het beste geval pas later weten wat er juist aan de hand is.
  Maar zoals ik eerder schreef lijkt het verhaal aan geloofwaardigheid te winnen.
  Willy Van Damme

 3. Waar, in gods of allahs naam, zou men moeten grabbelen in onze Vlaamse media, ‘mainstream’ of ‘alternatief’, om dergelijke degelijke informatie op de kop te tikken ? Dan nog verscholen tussen gezellige weetjes over beverjongen en Dendermondse aangelegenheden.
  Moge deze verademing ons van de verstikking redden !
  G. Eggermont
  Antwoord:
  Bedankt voor je reactie. Het kan misschien bizar lijken om tussen al die lokale weetjes ook een verhaal over mijn ‘vriend’ al Arour te vinden maar die lijn blijf ik handhaven. Ik woon in Dendermonde, België, Europa en op deze aarde en bericht er dan ook over. Met plezier wil ik zo een alternatief aanbieden voor de leegheid van vele kranten.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s