Geen racist

De N-VA wordt op dit ogenblik frontaal aangevallen wegens het rekruteren van allerlei Vlaams Belangers die het zekere voor het onzekere kiezen en het zinkend schip van het Belang verlaten voor wat op een luxe cruiseschip lijkt, namelijk die van de N-VA.

En ja, die van het Vlaams Belang hebben niet altijd een zuivere reputatie en het N-VA wil salonfähig zijn en blijven, en wenst zich daarom zoveel mogelijk te distantiëren van het vulgaire racistische discours over immigranten dat zo kenmerkend is voor het Belang.

Vlaams Belang Aalst - anti-immigrantenactie - Oktober 2009 - 1

Een foto van oktober 2009 van het Vlaams Belang met Karim Van Overmeire vooraan vierde van links. Wie dergelijke mensen op een topplaats op de kieslijst zet, neemt nu eenmaal ook hun historiek mee.

Maar je kunt geen belangrijke figuren uit het Belang aan boord nemen en hen topplaatsen op de lijst aanbieden en gelijktijdig zonder smet blijven.  Het is een gewoonweg onmogelijke opdracht. Zeker ook met een figuur als Aalstenaar Karim Van Overmeire die in die toch belangrijke stad lijsttrekker zal zijn op de gemeenteraadslijst van de N-VA.

Filip Dewinter stipte dit weekend al aan dat die Van Overmeire meeschreef aan dat zeer beruchte 70-punten plan over immigranten, een document waarvan zowat iedereen toegeeft dat het racistisch is. Hij kreeg er blijkbaar zelfs een vermelding als mederedacteur. Ooit verstuurde hij en zijn entourage naar de media ook een foto die uiting gaf aan dit racisme en waarop hij fier prijkte.

De domme pogingen tot ontkenning van parlementslid Siegfried Bracke (N-VA) zijn dan ook al even lachwekkend als zijn herrie rond die controle op zijn onderbroeken. Maar, in ‘s hemelsnaam wie gelooft die man nog? Een van zijn alter ego’s misschien toen hij als VRT-journalist ook nog voor de SP bijkluste?

Verder bewijst deze door Vlaams minister Freya Van den Bossche (sp.a) gelanceerde campagne nogmaals dat de cohesie binnen de coalitie van de Vlaamse regering al even sterk is als die van woestijnzand. Maar dat wisten we al van Vlaams minister Philippe Muyters (N-VA).

Willy Van Damme

2 gedachten over “Geen racist

 1. Het is duidelijk dat alle andere partijen serieus wat schrik beginnen krijgen van N-VA.
  Overal worden er kartellijsten gemaakt, om toch maatr sterker te staan tegen dat Vlaams Nationalistische gedachtegoed dat toch wel bij heel wat burgers leeft.
  Ik vraag me af wat Freya Van Den Bossche moet zeggen over personen die op andere lijsten staan? Zijn ze al vergeten dat ze zelf kartellijsten gemaakt hebben met Vlaams Nationalisten die niet onbesproken zijn? Denken we maar aan Bert Anciaux die nu een partijkaart heeft van de sp.a. Hoe geloofwaardig is deze man nog? En ook CD&V heeft de stemmen van NV-A gebruikt om in 2007 de verkiezingen te winnen…
  Het politieke wereldje het is altijd wat, maar ik denk dat Freya haar beter zou bezig houden met de inhoud van haar job in plaats van te kankeren op anderen… Veel heeft zij als dochter van de papa anders ook nog niet echt betekend in ons politieke landschap.
  Wouter Rogiers
  Antwoord:
  Bedankt voor je heel snelle reactie. Dat men op een aantal plaatsen allianties maakt tegen de N-VA is natuurlijk zelfs voor een blinde zichtbaar.
  Wel is er een hemelsgroot verschil tussen een figuur als Bert Anciaux en een Karim Van Overmeire of bepaalde andere Vlaams Belangers. Hun politiek parcours is ook totaal anders. Freya Van den Bossche ageerde ook niet tegen kartellijst of overlopers als dusdanig maar tegen het zomaar aan boord nemen van die vele Belangers en de mogelijke gevolgen voor de N-VA.
  Natuurlijk is het feitelijk not done dat een minister lid van een regeringscoalitie met de N-VA zich over deze aan de N-VA gerelateerde zaak uitlaat.
  Maar dat er tussen de N-VA en de sp.a een diepe kloof loopt is duidelijk. Ook trouwens met CD&V, Open VLD, Groen en zelfs Vlaams Belang.
  Maar die schuld lijkt mij hier eerder bij N-VA te liggen die tijdens de regeringsonderhandelingen via lekken zo nodig o.m. de positie van medeonderhandelaar Frank Vandenbroucke (sp.a) moest ondergraven. Evenmin als Philippe Muyters via lekkende mails zo nodig de positie van collega minister Ingrid Lieten (sp.a) en nadien van Kris Peeters (CD&V) moest ondergraven.
  Wat Van den Bossche hier deed was terugslaan. Het toont zoals ik schreef het gebrek aan cohesie in de Vlaamse regering aan en de slechte zeden in onze politiek sinds de komst van de N-VA. Een slecht voorteken.
  Willy Van Damme

 2. We weten ondertussen ook al hoe het luxe cruiseschepen ‘vergaat’ !
  G. Eggermont
  Antwoord:
  Bedankt voor je korte reactie waar ik feitelijk moeilijk iets kan aan toevoegen. Ze is nu eenmaal raak.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s