Gert Van Langendonck over Syrië

Merkwaardig toch hoe een bepaalde journalistiek werkt. Gert Van Langendonck toont dat perfect met: ‘Syrië: de onzichtbare oorlog’. “Homs is ook waar op 11 januari Gilles Jacquier, een vriend, werd gedood tijdens een bombardement van het Syrische leger”.

Buiten wat insinuaties van enkele journalisten over wat ze toen eigenaardigheden noemden is er wat betreft deze aanslag nooit met de vinger gewezen naar het Syrische leger. Het officieel rapport van de Arabische Liga wijst zelfs naar de rebellen voor die aanslag. Maar geen probleem, voor uw medewerker is het: ‘barbertje die moet hangen’.

De opmerking wat verder waar hij stelt: “Ik die dit normaal nooit, maar naar buiten brengen wat hier gebeurt, is de reden waarom we journalist zijn geworden.’ Is dan ook grof en een bewijs voor zijn vooringenomenheid en gebrek aan kennis van het dossier. Met andere woorden: de man is onbekwaam.

Maar ja, zolang de oorlog duurt kan men in onze media lekker bloedfoto’s verkopen. Oproepen voor een staakt-het-vuren is dan teveel vragen.

Willy Van Damme

Lezersbrief aan De Morgen betreffende het artikel ‘Syrië de onzichtbare oorlog’ in de krant van 23 februari 2012.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s