Didier Reynders de man van al Qaeda

Voor onze nieuwbakken minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) en onze vroegere premier Guy Verhofstadt (Open VLD) is het duidelijk dat men het verzet in Syrië dient te steunen.

Voor beide liberale excellenties kan daarover geen twijfel bestaan, Reynders wil dat eventueel doen via zogenaamde (sic) humanitaire corridors in Syrië, die dan uiteraard door ‘vredestroepen’ bewaakt – lees bezet – worden, Verhofstadt gaat als altijd een stapje verder en droomt er al van om onze jongens naar ginds te sturen om te vechten.

Om wat te steunen vraag je je dan natuurlijk af. Dat verzet? Wie het interview hier met de Nederlandse oorlogscorrespondent Arnold Karskens las weet hoe complex de zaak is en hoe niets er in wit/zwart te beschrijven is.

Zeker nu volgens de officiële versie van de VS al Qaeda in Syrië actief is aan de kant van de rebellen. Zo is er de recente dodelijke zelfmoordaanslag in Aleppo geweest welke aan minstens 28 mensen waaronder kinderen het leven koste. Deze was oorspronkelijk door het zogenaamde Vrij Syrische Leger opgeëist. Voor de VS is deze en eerdere aanslagen gezien de werkmethode en gebruikt materiaal echter duidelijk het werk van al Qaeda.

Wat dan weer vragen oproept over dat zogenaamde Vrij Syrisch Leger, zowat de gewapende arm van die rebellen. Een leger welke duidelijk ook veel steun krijgt, o.m. met wapens en materieel, van de westerse alliantie. Werkt dat dan samen met al Qaeda? Volgens de VS en dat rebellenleger zo te zien dus wel. En dat roept dan weer meer vragen op over de wel heel merkwaardige allianties die zich hier manifesteren.

Dat salafistische haatpredikanten als de Syriër Adnan al Arour (*) een taaltje verkopen die zelfs nog extremer is dan veel van het proza van de volgelingen van Bin Laden is duidelijk. Het is een gevaar dat onze media weigeren te belichten. En dat kan alleen maar zeer bewust gebeuren.

Maar als al Qaeda hier dus volgens de Amerikaanse regering wel actief is dan betekent dit dat gans de westerse alliantie van Israël over London en Washington tot Qatar in bed is gekropen met de volgelingen van de vermoorde Bin Laden.

Deze week gaat de alliantie tegen Syrië die zich eufemistisch ‘Vrienden van Syrië’ noemt in Tunis vergaderen over steun aan de rebellen. Met andere woorden: Sarkozy, Obama, Merkel en Cameron gaan samenwerken met al Qaeda om al Assad te verdrijven en zo Syrië in de afgrond te duwen. En dus doet ook onze minister van Buitenlandse Zaken, Didier Reynders mee. De man is nu eenmaal hondstrouw en weet wat kwispelen met de staart is.

In feite wekt dit geen enkele verbazing. Zo is al Qaeda in het verleden mee opgericht door o.m. de Amerikaanse inlichtingendienst CIA en zijn er altijd levensgrote vragen blijven bestaan rond die aanslagen van 11 september 2001.

En dan is er het hier stilgehouden verhaal over de contacten tussen Bin Laden en de Marokkaanse Belg Abdelkader Belliraj, nota bene een medewerker van onze Staatsveiligheid en volgens meerder betrouwbare bronnen vooral van de Mossad.

Onze media maken van die rebellen in Syrië op dit ogenblik heiligen, jongens die het allemaal zo goed menen en voor wie vrijheid, mensenrechten en democratie centraal staan. Hagiografie troef dus. Ook in de jaren tachtig maakte men in de media van die Afghaanse rebellen mensen die geen vlieg kwaad zouden doen.

Daarbij zaten Bin Laden, Mullah Omar en drugproducent Gulbuddin Hekmatyar en meer van die frisse jongens. Wee echter de schooldirecteur die gemengd onderwijs voor jongens en meisjes gaf. Zijn hoofd rolde. Het waren dan ook frisse kerels die Vrijheidsstrijders.

En ook dit werd toen door de westerse media op luttele uitzonderingen na verzwegen. Het was te gênant en paste niet in het plaatje. In Syrië worden ook nu weer tegenstanders onthoofd en opnieuw zwijgen de media op diezelfde uitzonderingen na. Geen toeval.

Met andere woorden: de geschiedenis herhaalt zich. Al Qaeda heeft duidelijk goede vrienden in het westen, ook bij de media en in de Wetstraat.

Willy Van Damme

*: Adnan al Arour zou volgens bepaalde bronnen Syrië in 1972 zijn ontvlucht toen hij als militair voor de rechtbank moest verschijnen wegens het verkrachten van een serie medesoldaten. Hij woont nu in Saoedi-Arabië waar hij een van de televisiehelden is bij het ophitsen van de Syriërs tegen Bashar al Assad.

Advertenties

One thought on “Didier Reynders de man van al Qaeda

 1. “Mijn bron” zegt dat Billiraj geen enkel contact heeft gehad met de Mossad.
  En, er wordt beweert dat u ooit “gewerkt” zou hebben voor de beruchte KGB en de Stasi!
  U kan, vrijblijvend, trachten dit laatste te weerleggen.
  Groeten
  David Saroef
  Antwoord:
  Bedankt voor uw reactie.
  In het officieel en op het internet te raadplegen verslag van het Comite I, een overheidsorgaan ter controle van onze inlichtingendiensten, staat dat Belliraj werkte voor de Veiligheid van de Staat en zeker ook voor minstens een grote buitenlandse veiligheidsdienst. Navraag bij drie bronnen die ik ieder apart raadpleegde leerde mij dat het hier de Mossad betrof.
  Die drie bronnen, die ik wegens confidentialiteit uiteraard nooit zal onthullen, dienen beschouwd te worden als normaal zeer goed ingelicht en betrouwbaar, zijnde niet partijdig. Daarbij kwam nog een vierde bron die het stelde van andere voor hem betrouwbare bronnen te hebben vernomen. Die kunnen echter deels of geheel dezelfde zijn als de mijne.
  ik denk dan ook dat dit voldoende aanwijzingen zijn om dit zo te melden zoals ik deed. Er worden in de journalistiek veel sneller allerlei beweringen gedaan zonder die hoeveelheid en betrouwbaarheid aan bronnen. Maar ik begrijp dat jij die mening niet deelt. Uw goed recht.
  En wat betreft Stasi en KGB kan ik U melden dat Aubin Heyndrickx in een interview in 1983 in Humo met Martin Coenen ooit diezelfde beschuldigingen aan mijn adres lanceerde. Martin Coenen is voor zover ik weet al lang geen journalist meer nadat hij zijn bronnen in een dossier had verraden. Aubin Heyndrickx was een Gentse professor in de Toxicologie en de eerste deken van de faculteit der Farmacologie aan de UG. Hij werd na enkele veroordelingen voor fraude rond zijn beroep geschrapt als professor en is dus ook geen emeritus.
  Verder is iets negatiefs bewijzen natuurlijk onmogelijk. Zo kun jij niet bewijzen dat je geen pedofiel, moordenaar of dief bent. Het is ook iets dat je wel zou moeten weten. Ik ga wat betreft derden dat soort onzin dan ook nooit stellen.
  En wat ‘werken voor’ betreft: Men heeft mij in het roddelcircuit in het verleden ook al gelinkt aan de CIA, de Taiwanese veiligheidsdiensten in hier in Dendermonde aan de de vorige burgemeester Norbert De Batselier (sp.a) en de huidige burgemeester Piet Buyse (CD&V).
  Dus doe maar, een mens mag al eens lachen.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s