Een gezellige boel

De Honky Tonk Jazzclub, de beruchte en befaamde Dendermondse jazzbunker is deze dagen gekaapt door de mensen van Second Line, de troonopvolgers van de stichters van de Honky Tonk nu al een goeie 45 jaar terug. En dat betekent vers en onstuimig bloed met dit keer hun lokale versie van de Mardi Gras, de Vette Dinsdag.

En het is er de eerste twee dagen een zeer gezellige boel geworden met pakken stevige muziek uit de streek van New Orleans met vooral de nadruk op Cajunmuziek en aanverwanten, de tot dansen uitnodigende muziek komende uit de moerassen rond die stad en de machtige Mississippi.

The Big Bayou Bandits

The Big Bayou Bandits brachten zeer swingende muziek uit de delta van de Mississippi. Met o.m. hun versie van Jambalaya, de klassieker van Hank Williams.

Ditmaal dus geen bijna academisch luisterend publiek maar mensen die al of niet carnavalesk aangekleed kwamen om te feesten en te dansen. Het is het eerste grote evenement van Second Line en dat lijkt zekere qua ambiance meer dan geslaagd te noemen.

Zo was er vrijdag het startbal met een Brassband Bourbon Street Parade en het optreden van Lightnin’ Guy & The Mighty Gators. Zaterdag kwamen dan de rockende The Big Bayou Bandits langs. En dat betekende een uit de pan swingende mix van cajun, tex mex en andere ritmes uit de zwoele Amerikaanse onderbuik. Muziek die zo swingt dat je bijna onherroepelijk naar de dansvloer gezogen wordt.

Mardi Gras in de Honky Tonk 2012

Lillian Boutte (links) had het duidelijk al naar haar zin in de Honky Tonk.

Centraal figuur van dit vierdaags evenement is Lillian Boutte, een van de topzangeressen uit dit altijd wel bruisende New Orleans. Zo is er deze namiddag een rond haar zangtalent opgebouwde jamsessie met nu al een serie ingeschreven gekende jazz- en bluesmuzikanten.

Verder is er vandaag nog kinderanimatie, wordt in het ernaast gelegen Jazzcentrum een tentoonstelling geopend rond het fenomeen van de Mardi Gras en is er volop eten en drank, naast dan de onvermijdelijke ambiance natuurlijk. Alles start vandaag rond 14.30 aan de jazzbunker van Bastion V langs de Leopold II laan.

Mardi Gras in de Honky Tonk 2012

Ook zaterdag was er veel ambiance te merken.

De apotheose is natuurlijk dinsdagavond, Vette Dinsdag of de Mardi Gras op zijn Dendermonds. Met een optreden van de New Orleans Train Jazzband samen met Lillian Boutte en een Brassband Parade die ditmaal voorzien zal zijn van meerdere Grand Marshalls.

Wat allemaal eindigt met de symbolische verbranding van de Mardi Gras 2012.  Ook het Dendermondse Feestcomité zal die avond present zijn. Want alles is natuurlijk ook een uitstekende opstap naar het echte Dendermondse carnaval van komend weekend.

Mardi Gras in de Honky Tonk 2012

Sommigen hadden zich ook vermomd. Ra ra wie is dit?

Waarna het al uitkijken wordt naar de Mardi Gras van 2013. Allons y.

Willy Van Damme

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s