Per SMS

Het gaat goed in Libië sinds al Kaddafi er van de macht is verdwenen. Volgens de New York Times telde Human Rights Watch in de stad Misurata nu 250 verschillende milities die er natuurlijk al eens op los schieten. Men betaalt zich zoals de middeleeuwse legers in Europa gewoon via de plunder.

Om het folteren, moorden en plunderen te stoppen verstuurde de zogenaamde regering in Tripoli volgens de New York Times van vandaag nu sms’sjes naar die ontelbare milities om hen te vragen met die praktijken te stoppen. De zo geprezen sociale media en moderne technologie bewijzen noch maar eens hun nut.

Dat het plunderen, folteren en moorden hiermee niet zal stoppen kan men zo met zekerheid weten. Hogere studies zijn hiervoor niet nodig. De regering beloofde ook tegen april democratische parlementsverkiezingen. Tegen 1 april?

Maar in onze media had men het ten tijde van de burgeroorlog steeds over die sukkelaars, die naar democratie en vrijheid smachtende Libiërs die men diende te beschermen tegen de woeste horden van al Kaddafi. Wie herinnert zich de vele smeekbedes niet op onze VRT. Ocharmen.

Onzin die zich nu in onze kranten herhaalt met Syrië. Met titels als ‘De heroïsche strijders van Homs versus de brutale dictator al Assad’. Lees de verhalen vol onzin van een Jorn De Cock in De Standaard of de prietpraat in De Morgen er maar op na. Geen toeval dat een Robert Fisk – de man plaatst heel grote vraagtekens bij die rebellie – uit de columns van De Morgen is verdwenen.

Over het beschermen van de huidige slachtoffers van die door de Navo veroorzaakte chaos hoort men echter in Brussel, Berlijn, Washington, Parijs of Londen niets. Zo te zien heeft men er hier geen sikkepit interesse voor.

Libiërs, wie interesseert zich daar nu voor? Geen kat toch. Iemand verrast? En ook het Internationaal Strafhof in Den Haag zwijgt als de dood. Wat dacht je? In Europa is men nu te druk bezig met het tellen hoeveel goedkoper de Libische olie is sinds die ‘gek’ van Tripoli werd vermoord.

Mensenrechten op zijn westers dus.

Willy Van Damme

Advertenties

One thought on “Per SMS

 1. Uitstekende analyse. Daar houden de bedriegers niet van.
  Edith Legrand
  Antwoord:
  Bedankt voor je summiere reactie.
  Het blijft mij verbazen met welke onzin dat journaille dagelijks onze media vult. Ooit waren er die sukkelaars, die vrijheidstrijders, de vechters voor mensenrechten en democratie die vochten tegen die gevaarlijke bloeddorstige Sovjets in Afghanistan. Onze boekskes puilden er van over. En wee diegene die er vraagtekens bij plaatste. De man werd in de media zo in quarantaine geplaatst. Die goeden in Afghanistan noemden o.m. Bin Laden en Mullah Omar.
  Je zou denken dat het journaille na al die stommigheden, die nulliteiten er iets uit zou leren, maar neen, daarvoor is men zo te zien te vooringenomen voor, te dom.
  Sorry, dat kan heel hautain klinken – en dat is zeker mijn aard niet – maar ik kan er echt niet anders over denken.
  Je moet ze nu weer eens bezig horen over Syrië. Gisteren nog de BBC World TV met een correspondent tussen die ‘vrijheidstrijders’ in Homs. Kotsmisselijk wordt je ervan. De Pravda onder Stalin haalde een hoger niveau.
  En dit analyseren zoals ik hier deed is nochtans niet moeilijk. Het betekent vijf minuten – niet meer – nadenken om het te snappen. Maar dat…. is voor hen veel te moeilijk. Je zou je eens tegen je regering kunnen keren.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s