Open brief aan Matthias Coppens & Groen Dendermonde *

Politieke vaagheid nu ook bij GROEN ?

“zonder dorpskernen die volgebouwd worden” en “ouderen die de mogelijkheid moeten hebben om thuis of op zijn minst in eigen deelgemeente te blijven wonen” Twee waarheden als een koe waar elke burger mee akkoord zal zijn. Maar in de Dendermondse context kan de vaagheid ervan niet groter zijn.

Daarmee krijgt mijn sympathie voor Groen een ferme deuk.

De eerste zin gaat vaag over heraanleg van het dorpsplein van Oudegem met daarachter kritiek op het dorpsplein van Schoonaarde. De tweede zin over het rusthuis in Baasrode. Twee maal zeggen jullie echter niet wat jullie echt willen. In Oudegem wou Volkswelzijn betaalbare bejaardenwoningen in het centrum bouwen en daarenboven de dorpskern en pleinfunctie herstellen in zijn oorspronkelijke vorm zoals Monumenten en Landschappen ook eiste. Maar neen dus…. want koning auto zou teveel parkeerplaatsen verliezen. Of hoe Groen nu op de verkeerde kar zit? Wil Groen nu ook een nieuw rusthuisje in elke deelgemeente en dus ook in Baasrode en is ze bereid om ELKE Dendermondenaar jaarlijks het exploitatieverlies van 400.000 euro daarvoor te laten betalen.

Terwijl je met die centen beter maximaal thuiszorg kan organiseren voor 10 x zoveel bejaarden.

Hebben jullie de oorspronkelijke plannen voor het dorpsplein Oudegem al eens gezien ? Hebben jullie het goedgekeurde ‘zorgstrategisch plan ouderenzorg Dendermonde’ al eens gelezen ?Wees eens eerlijk, natuurlijk niet ! Beide plannen zijn juweeltjes met een visie op langere termijn en staaltjes van wat GROEN met hand en tand zou moeten verdedigen voor Dendermonde. Ze worden nu om electorale redenen vergruisd, zelfs door de huidige meerderheid. Ik wil gerust eens komen van gedachten wisselen hoor en zal die plannen meebrengen.

Als jullie echt een alternatief voor het huidige bestuur willen zijn heb dan het lef om niet met de electorale spelletjes mee te spelen. Dan zou me dan zeker verheugen.

Vriendelijke Groeten

Johan Baert

OCMW-raadslid Dendermonde

* = Deze brief verscheen eerder op de website van Editie als reactie op een artikel over de nieuwe lijsttrekkers bij Groen. Het wordt in akkoord met de auteur ook hier ter discussie geplaatst.

Johan Baert zit al meerdere legislaturen in de OCMW-raad en kent die dossiers dus vrij goed. Hij komt uit de VU en volgde Bert Anciaux naar Spirit. Hij stond als man van Spirit op de lijst van sp.a en is sinds het opdoeken van Spirit nu politiek onafhankelijk maar behorend tot de meerderheid. Hij werkt ook al vele jaren in de sociale sector.

Willy Van Damme

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s