Loop, loop, loop, de Taliban is daar

De Afghaanse oorlog van de VS en zijn slaafjes binnen de Navo wordt stilaan een grote farce, een tragikomedie die zeker geen gelukkig einde zal kennen. Gisteren kondigde Leon Panetta,  de Amerikaanse minister van Oorlog aan dat de Amerikaanse troepen al vanaf midden 2013 zullen stoppen met het vechten in Afghanistan. Een goed jaar eerder dan voorzien dus. De vlucht is begonnen. Loop, loop, loop, de gardeville (Taliban) is daar.

Waarom die inval

Er zullen hier duidelijk maar een soort van winnaars zijn en dat zijn diegenen die zich via deze oorlog superrijk of nog rijker maakten zoals de familie Karzai en bedrijven als Raytheon, Bechtel en General Electric. De verslaafden van de oorlog. 

De Afghaanse bevolking is natuurlijk veruit de grootste verliezer, ook echter de westerse soldaten en hun families die als kanonnenvlees ginds de natuurelementen en het verzet voorlopig nog moeten trotseren. Ook de bevolking in de buurlanden als Iran, Rusland en Pakistan die met een grootschalige heroïneverslaving zitten zijn hier het slachtoffer.

En om wat viel de VS in 2001 het land binnen? Omdat Bin Laden de VS had aangevallen? Weinig geloofwaardig, want het is stilaan duidelijk aan het worden dat zij alles vooraf wisten en het spel meespeelden. Met andere woorden: een remake van Pearl Harbour in 1941, zijnde een casus belli uitlokken om zo oorlog te kunnen voeren.

Vielen zij dan binnen omdat de Taliban een onmenselijk beleid voerden? Zeker niet. Dat zal het westen worst wezen. Omdat de Taliban in 2000, het jaar voor de inval, de productie van opium en dus heroïne effectief hadden verboden? Mogelijks, want een gebrek aan heroïne en cocaïne op de wereldmarkten is zowat het laatste wat de VS wil.

Een lek

Gisteren liet men ook via de Britse krant The Times van Rupert Murdoch en de Britse regeringsomroep de BBC een rapport lekken van het Amerikaanse leger over de toestand in het land. Daaruit bleek dat de Taliban bij de Afghanen populair zijn en zeker terug aan de macht komen.

Duidelijk een poging om de bevolking in de VS en Europa voor te bereiden op de vlucht uit Afghanistan en een erg vernederende nederlaag. Maar eerst moet Obama natuurlijk nog in november de presidents- en parlementsverkiezingen winnen.

Welke aap er nadien uit de mouw zal komen is natuurlijk nu nog niet geweten. Die schok is voor na november en het Amerikaanse verkiezingscircus. Eerst nog de bevolking zo dom mogelijk houden en daarna met de pijnlijke feiten boven water komen.

Zo gaat dat in het democratische Amerika waar de kunst van het om de tuin leiden van de bevolking een eerste vereiste is om zich presidentskandidaat te kunnen noemen. En Afghanistan is een mooi voorbeeld van het om de tuin leiden. Barack ‘List en Bedrog’ Obama weet er alles van.

Willy Van Damme

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s