Arabische liga wijst met vinger naar rebellen

In haar officieel rapport van 27 januari wijdde de waarnemersmissie in Syrië van de Arabische Liga ook een klein hoofdstuk (1) aan de aanval in de stad Homs op een groep journalisten waaronder Jens Franssen en Rudi Vranckx van de VRT. Een aanval die aan een Franse journalist het leven kostte

En zoals haar officieel verslag over de toestand in Syrië mijlenver verwijderd is van wat onze media over het land schrijven, zo is dat ook zo voor haar versie van die aanval. Hier insinueerde o.m. radiojournalist Jens Franssen dat dit wel eens een valstrik van de regering zou kunnen geweest zijn.

De waarnemersmissie ziet dat echter anders:

Zo schrijft ze op pagina 6 van haar verslag het volgende:

“It should be noted that Mission reports from Homs indicate that the French journalist was killed by opposition mortar shells”

Vrij vertaald:

“Het dient gesteld dat verslagen uit Homs van onze Missie er op wijzen dat de Franse journalist gedood werd door mortiergranaten van de oppositie.”

Wedden dat dit nooit in onze media raakt.

Willy Van Damme

1: In haar verslag staat een domme fout. Zo heeft ze het over een gewonde Belgische journalist terwijl dat een Nederlandse moet zijn.

Naschrift:

We zijn nu meer dan een week verder en zoals te verwachten heeft de Belgische media en zelfs de VRT hierover niets geschreven. Nochtans waren twee van haar journalisten mee het doelwit van die aanslag. Het past echter niet in het beeld dat onze media schetsen en dus is het zwijgen geblazen, zelfs al betreft het voor de VRT haar eigen personeel. Iets voor de vakbond?

Hoe in ’s hemelsnaam kun je dan de berichtgeving van die zender over Syrië nog vertrouwen? Een wat uitgebreid verslag van dat rapport kun je vinden op http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=29023.

Advertenties

One thought on “Arabische liga wijst met vinger naar rebellen

 1. Inderdaad willy, de berichtgeving rond Syrië klopt voor geen meter.
  Serg Van Doorn
  Antwoord:
  Bedankt voor je reactie.
  Nog voor geen millimeter. Ik wacht nog steeds op een reactie van Jens Franssen die zomaar de schuld voor die moordaanslag richting de Syrische regering duwde.
  Nog deze week verschijnt hier een groot interview met de Nederlandse oorlogscorrespondent Arnold Karskens over journalistiek, oorlogsverslaggeving, het Midden-Oosten en vooral Syrië. Wat de klassieke media vertikken poog ik dan als tegengif maar te doen. ik kan je verzekeren – de tekst is bijna uitgeschreven – dat het zeer boeiend materiaal is. Hou het in de gaten.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s