Verraders

Het is hier al herhaalde malen gesteld dat wat de leiders van de Europese Unie in hun relatie met Iran doen als landverraad kan gezien worden. Een zware term misschien maar je kan het zo te zien nog moeilijk anders bekijken.

Vals document

Iran verrijkt uranium en dat doet het geheel volgens de regels en dus is daar geen speld tussen te krijgen. De VS en de EU hebben trouwens zelfs nog geen aanwijzingen de naam waardig om Iran hier van wat illegaals dan ook te beschuldigen.

Wie trouwens goed te teksten van het IAEA leest ziet er zo de onvoorstelbare dubbelzinnigheid. Zij heeft een vermoeden dat Iran mogelijks de aanmaak van kernbommen bekijkt. Als tekst kan dat tellen. Vermoeden dat mogelijks zou, etc… Lulkoek dus.

Nog erger is dat ze bij hun laatste dossier tegen Iran zelfs gebruik maken van een document dat zij zelf in het verleden als vals bestempelden. Het IAEA is duidelijk al lang zijn geloofwaardigheid hier kwijt en dat is alleen maar haar eigen dikke schuld. Geen tranen, geen medelijden. Het is een schande.

Stemming in de Majlis

En wat doet de EU: Een olie-embargo uitvaardigen tegen het land. Dit terwijl Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk in alle illegaliteit Israël in het verleden aan de atoombom hielpen. Gaan we een embargo uitvaardigen tegen Londen en de tegoeden van de Franse banken aanslaan? Natuurlijk niet, dat is alleen voorbehouden voor Iran.

En wat doet Iran nu: Zondag in de Majlis, het parlement, stemmen ze er over een verbod voor de uitvoer van olie naar de EU. Een wetsvoorstel dat kans van slagen heeft. Poets, wederom poets dus. Het kan bluf zijn, het kan ook reëel zijn. Wie weet?

Terwijl het Europese embargo maar op 1 juli moet ingaan zou dat van Iran al bijna onmiddellijk van kracht worden. Europa koopt ongeveer 7% van haar olie in Iran, vooral dan Griekenland (30%), Spanje en Italië, en dat zou dan onmiddellijk wegvallen.

Een ramp dreigt dan ook in Europa want in die zeer korte periode zal men geen vervanging vinden. Zeker niet bij de bazen in Israël in wiens opdracht de EU dit embargo uitvaardigde. Het vinden van andere olieleveranciers zal voor de EU zelfs al tegen 1 juli geen gemakkelijke zaak zijn. Dat is zelfs duidelijk te lezen in de commentaren van de EU.

Onze Europese leiders als Sarkozy, Merkel, De Gucht en Cameron zijn bij een eventueel groot olietekort, rantsoenering en torenhoge benzineprijzen dan ook alleen verantwoordelijk voor dit beleid dat niet alleen dwaas maar ook zeer gevaarlijk is en geheel ingaat tegen de Europese belangen.

Slaafjes van het zionisme

Men hoeft geen groot genie te zijn om te weten dat er maar een land is dat van dit embargo profiteert en dat is Israël. In de New York Times, toch gekend als een zionistische krant, van gisteren stond trouwens openlijk te lezen dat dit Amerikaans en Europees embargo er kwam na een dwingende eis van Israël.

Zelfs het masker is nu al afgevallen. Het toont wat voor een zielig groepje leiders wij hier in de EU hebben, slaafjes van het zionisme. Schreeuwers op bevel van vulgaire racisten als Netanyahu & Co.

De eerder genoemde leiders dienen dan ook niet de belangen van hun land en die van hun bewoners en bedrijven maar zijn slechts poppetjes die zich zoals in een marionettentheater probleemloos door Israël laten manipuleren. Wij Europese burgers zullen dan maar de kosten dragen. Zo gaat dat met het zionisme.

En wat als er toch een oorlog uitbreekt en Iran als vergelding alle olie- en gasinstallaties op het Arabisch schiereiland kapot schiet en de straat van Hormuz blokkeert? Het zou een onvoorstelbare ramp zijn. Maar wel een waar Obama, Merkel, Sarkozy & Co blijkbaar voor willen tekenen. Deze heren en dames zijn niet alleen onverantwoord bezig, het is onvoorstelbaar veel erger.

Nog steeds denken onze regeringsleiders/bullebakken dat zij andere landen in de Derde Wereld voor hen moeten doen knielen. Ze zijn zo verslaafd aan hun imperialistisch wangedrag dat ze niet eens inzien dat die tijd voorbij is.

En wat doet Iran? Dreigen om de rollen om te keren. Een koekje van eigen deeg serveren dus. Gevraagd vandaag om een reactie was het bij de EU plots een grote stilte. Hoe zou dat komen?

Als een verantwoordelijke ambtenaar of politicus niet de belangen van het eigen land maar die van een vreemde mogendheid dient zoals hier blijkbaar het geval is dan heeft dat een naam: landverraad.

Willy Van Damme

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s