Nieuwbouw voor Oudegemse Echoschool

Na zes jaar geleden bij de Vlaamse gemeenschap subsidies te hebben ingediend heeft Dendermonde onlangs van Brussel het bericht gekregen dat die subsidies voor een nieuwbouw van de Oudegemse Echobasisschool in 2013 beschikbaar zullen zijn.

De Oudegemse basisschool moet dan wel tegen dat jaar een bouwdossier indienen bij de gemeenschapsadministratie. En dat zou geen probleem moeten zijn. Het betekent dat de stad, eens de gelden voorhanden, een bouwvergunning kan aanvragen en de aanbesteding der werken kan doen.

Echobasisschool, Oudegem

Indien alles wat meezit kan men nog in 2014 starten met de nieuwbouw voor de Echobasisschool in Oudegem.

Dit zou dan voor 2014 zijn waardoor als alles verder normaal verloopt men eind dat jaar, maar vermoedelijk eerder in 2015 met de werken zou kunnen starten. Goed nieuws dus voor Oudegem, het stedelijk basisonderwijs en vooral de Echobasisschool.

Daarbij komt ook nog dat de stad besloten heeft om de woning aan de Zijpestraat 12 te kopen. Die ligt achter de school naast een kleine voetwegel en gaat de school zo een extra en meer veiligere toegang geven. Nu verloopt die toegang via de Ouburg/N406 en dat is zolang de N41 niet is doorgetrokken een drukke gewestweg vol zwaar vrachtverkeer. Dus niet ideaal en zelfs gevaarlijk.

De school telt op dit ogenblik ongeveer 120 leerlingen en een aantal daarvan krijgen nu les in containers. Die zijn wel redelijk comfortabel maar uiteraard verre van ideaal. In totaal zijn er 6 klassen voor het lagere onderwijs, naast dan de kleuterafdeling.

Carine Verhelst

Schepen voor Onderwijs Carine Verhelst hoopt eindelijk snel werk te kunnen maken van die nieuwbouw voor de Echobasisschool.

Naast de bouw van 6 nieuwe klaslokalen voorziet men ook een nieuwbouw voor de eetzaal en het sanitair blok. Onduidelijkheid is er nog over de kleuterschool die vooraan huist.

Schepen voor Onderwijs Carine Verhelst (sp.a): ” Dat we de toezegging voor die subsidies kregen is zeer belangrijk. Het essentiële en lastigste in dit soort dossiers is immers om die toezegging van subsidies te krijgen. Dan kunnen we eindelijk vooruit. Nog dit jaar wordt die woning die we aankochten al afgebroken zodat die veiligere toegang dan al een feit is. We hebben met die kleuterschool voorlopig nog twee mogelijkheden. Ofwel renoveren we dat deel ofwel komt hier eveneens een nieuwbouw. Absoluut zeker of dit deel ook voor subsidies in aanmerking zal komen weten we nu ook nog niet.”

Zijpestraat 12, Oudegem

Volgens de planning wordt deze nu leegstaande woning aan de Zijpestraat 12 nog dit jaar afgebroken om zo een wat veiligere toegang te krijgen voor de school.

De school geeft op dit ogenblik een aftandse wat versleten indruk zodat een nieuwbouw hier zeker op zijn plaats zal zijn. Ook kan dan het probleem van het plaatsgebrek en de containerklassen opgelost worden.

Willy Van Damme

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s