Brigitte Herremans, Israël en de Palestijnen

In haar column ‘Duizenden politieke gevangenen en een handvol moordenaars’ in De Morgen van vandaag 18 oktober stelt Brigitte Herremans over die Palestijnse gevangenen die vrijgelaten worden het volgende:

“De tweede categorie gebruikte bewust geweld tegen burgers, in strijd met het internationaal humanitair recht….Zij die vastzitten omwille van schendingen van het oorlogsrecht, moeten echter rekenschap afleggen voor hun misdaden. Het is jammer dat er nu ook mensen worden vrijgelaten die aanvallen tegen burgers pleegden”.

Een merkwaardige redenering. De zionistische kolonisten schenden al decennia elke vorm van recht en begaan al sinds de jaren dertig van de vorige eeuw op enorme schaal roofmoord, terreur en folteringen. Voor de Palestijnen, ziende dat het westen die schendingen van ‘het internationaal humanitair recht’ niet alleen tolereren maar zelfs met geld en wapens steunen, rest dan maar een ding en dat is nu eenmaal gewapende strijd.

Wat die Palestijnen doen is niets anders dan reageren op de dagelijkse terreur, roofmoord en folteringen door die kolonisten waarvan zij het slachtoffer zijn.

En wat schrijft zij: De Palestijnen die totaal ten einde raad gewapenderhand reageerden dienen terecht te staan. Over een eventuele straf voor de duizenden malen grotere Israëlische misdaden zegt zij niets. De stilte.

Wat er dient te gebeuren is dat de ganse Israëlische elite van Lieberman tot en met Peres voor dat strafhof worden gegooid zoals de Nazi’s na 1945. Niet de slachtoffers van die terreur zoals zij ons weet te vertellen.

Maar blijkbaar zijn die zionisten voor Herremans een speciaal volk dat aan speciale wetten onderhevig is. De wetten der straffeloosheid. In die zin verschilt zij in wezen geen haar van de zionisten die beweren door god te zijn gezonden en zich verheven voelen boven de andere mensen op deze planeet.

Het is alsof Herremans de verzetslui tegen de nazi’s uit WOII wil straffen en de fascistische bendes uit die periode wil sparen.

Willy Van Damme

Naschrift

Ten tijde van de oorlog van de VS tegen Joegoslavië en vooral Kosovo was Franklin De Vrieze, de ‘specialist’ van Pax Christi in deze kwestie, een bijna fanatieke verdediger van de Kosovaarse terreurbeweging UCK. Gekend onder meer voor de verhalen over organendiefstal. Brigitte Herremans is de specialiste voor Palestina voor datzelfde Pax Christi en Broederlijk Delen.

Tijdens een telefonisch gesprek met Jo Hanssens, toen de baas van Pax Christi, in de periode van die Joegoslavische oorlog gaf die toe dat in Kosovo niet de Serviërs het probleem waren maar het virulente racisme van bepaalde Kosovaars-Albanese bewegingen. Juist het tegenovergestelde dus van wat De Vrieze toen op radio, TV en in de kranten bijna dagelijks orakelde.

Hij ging nadien in Kosovo bij de OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling) werken, een van de westerse multilaterale instellingen waar straks ook Yves Leterme aan de slag gaat. Wat doet nadenken, zowel over Pax Christi als over De Vrieze.

De Vrieze zal er alleszins beter aan toe zijn dan de tienduizenden slachtoffers van de ethnische zuiveringen waar niet-Albanezen in Kosovo soms al decennia het slachtoffer van zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s