Werken ontsluitingsweg voor de nieuwe gevangenis starten maandag

Jaagpad langs Dender onderbroken voor werkzaamheden

Het jaagpad langs de Dender ter hoogte van Dendermonde wordt vanaf maandag 27 juni 2011 onderbroken voor alle verkeer. Dan begint de afdeling Bovenschelde van Waterwegen en Zeekanaal NV met werkzaamheden in de onmiddellijke omgeving van het jaagpad. Tijdens het bouwverlof is het jaagpad wel opnieuw tijdelijk toegankelijk.

Op maandag 27 juni 2011 begint de afdeling Bovenschelde van Waterwegen en Zeekanaal NV met werkzaamheden in de onmiddellijke omgeving van het jaagpad langs de Dender ter hoogte van Dendermonde. Om gevaarlijke situaties tussen de gebruikers van het jaagpad en het werfverkeer te vermijden is het noodzakelijk om het jaagpad zelf af te sluiten voor alle verkeer. Daardoor is er tijdelijk geen aansluiting meer tussen de Dender en de Oude Dender.

Om de hinder voor omwonenden en de gebruikers van het jaagpad zo beperkt mogelijk te houden, zal Waterwegen en Zeekanaal NV het jaagpad opnieuw openstellen voor het verkeer tijdens het aankomend bouwverlof (tussen 15 juli en 31 juli 2011). Tijdens de eerste fase van de werken voor het bouwverlof is er geen omleiding voor de fietsknooppuntenroute voorzien. Voor de fase na het bouwverlof wordt momenteel gezocht naar een veilige, alternatieve fietsknooppuntenroute. Voor het functioneel verkeer wordt na het bouwverlof een plaatselijke omleiding voorzien.

Concreet worden volgende stukken van het jaagpad afgesloten (zie ook onderstaand plannetje):

1) het jaagpad langs de Dender, vanaf de Ooiebrug tot aan het Oud Klooster

2) stukje Tragel tussen het jaagpad langs de Dender tot de ingang van het scoutsterrein (de ingang van het scoutsterrein blijft dus bereikbaar)

3) de voetweg in het verlengde van het jaagpad

4) stukje van het Oud Klooster tussen het jaagpad langs de Dender en de Meersstraat

5) stukje aardeweg tussen de voetweg en de Meersstraat

De werkzaamheden zijn noodzakelijk voor de bouw van de nieuwe brug over de Oude Dender en voor de aanleg van een weg die tevens zal dienst doen als primaire ontsluitingsweg van de nieuwe gevangenis in Dendermonde. De werkzaamheden zullen ten laatste tegen de zomer van 2013 afgerond worden.

Persbericht van, de NV Waterwegen en Zeekanaal.

Naschrift

Het actiecomité tegen die nieuwe gevangenis beweerde toen ze handtekeningen verzamelde voor haar laatste bezwaarschrift tegen beter weten in dat er geen ontsluitingsweg langs de Dender ging komen. Ze noemden het leugens. Beweren zich in te zetten voor het leefmilieu is voor sommigen blijkbaar synoniem voor het verkopen van leugens.

Dinsdagmorgen komen vicepremier en minister van Financiën Didier Reynders (MR) en Stefaan De Clerck (CD&V), minister van Justitie naar Dendermonde om het contract voor de bouw van de nieuwe gevangenissen in Dendermonde en Beveren met de Nederlandse bouwgroep BAM en de bank Dexia te ondertekenen. Deze laatsten zorgen niet alleen voor de financiering en de bouw maar ook voor het verder onderhoud ervan.

Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s