Grembergse Lagere school kan gaan bouwen

Tien jaar geleden kreeg de Grembergse Vrije Lagere- en Kleuterschool (VLEK) vanuit Brussel het bericht dat ze toelating kreeg om te starten met de bouw van nieuwe klaslokalen. Geen overbodige luxe want nogal wat klassen verbleven toen al in containers en dat kan in de zomer heet zijn en dus ongezond om lang in te verblijven. Maar de administratieve molen draait traag, erg traag, en bovendien zijn de middelen ook van onze in verhouding rijke overheid beperkt en is de nood overal in het land groot. Massa’s scholen zitten immers met containerklassen of geven les in totaal verouderde gebouwen.

VLEK, Grembergen

Een zicht van de VLEK dat nog tot begin september te bewonderen is. Op 11 september ligt men hier de eerste steen voor de nieuwbouw.

Nu praktisch tien jaar later is het project zelf goedgekeurd, de bouwaanvraag binnen en de aanbesteding gebeurd zodat men dus kan starten. En dat gaat gebeuren met een plechtige eerstesteenlegging op zaterdag 11 september gelijktijdig met de grote septemberkermis in de gemeente. Het is dan de dag na de reuzenstoet wanneer de tapkranen vol vicaris ook op de school rijkelijk hebben gevloeid. “Gelijktijdig gaan we die dag de sponsors van onze nieuwe looppiste eveneens eren. Bij de bouw verliezen wij ons grasperk vooraan voor die nieuwbouw en van onze inrichtende macht kregen wij dan als compensatie het stukje nog braakliggend terrein ernaast dat voor hun woon- en zorgcentrum Sint-Antonius ligt. Deze sportpiste hebben we dankzij onze sponsors de voorbije maanden kunnen realiseren. Het betekent niet alleen een mooie verfraaiing van de straat maar ook een welgekomen extra voor onze sportactiviteiten”, stelt een erg tevreden schooldirecteur Luk De Mey.

Vlek, Grembergen - Looppiste

Met steun van allerlei sponsors realiseerde men deze looppiste voor de school.

In totaal komen er 8 nieuwe klaslokalen en een polyvalente zaal. Geschat wordt dat de bouw zelf ongeveer een jaar gaat duren. “Wij hopen zeker tegen januari 2012 in de nieuwe lokalen te zitten”, oppert Luk De Mey nog.

Ondertussen lijken de laatste hinderpalen overwonnen voor de verkoop van de kleuterschool van de Krekelhoek gelegen aan de Sportpleinstraat. Dit is eigendom van de vzw Parochiale Werken en de opbrengst dient voor de financiering van de bouw van een nieuw Gildenhuis. De eerste fase, het café, is al in gebruik en nu dient de grotere zaal gebouwd. Aan de Krekelhoek komen normaal sociale appartementen. Wanneer dat dossier administratief rond is, is onduidelijk. Maar eens de verkoop gerealiseerd kan de verdere afwerking van het Gildenhuis starten.

Nieuwbouwplannen Vlek Grembergen - 2010

Zo zien de plannen van de nieuwe schoolgebouwen eruit.

Ook de bouw van ongeveer 60 bejaardenwoningen tegenover de kerk door de Dendermondse Volkswoningen nadert stilaan haar startmoment. De bouwaanvraag is gedaan zodat de werken normaal ergens midden volgend jaar kunnen starten. Voor dit project is het nadien alleen nog wachten op de maar enkele maanden durende aanbestedingsprocedure. Hier komt eveneens een polyvalente zaal die vermoedelijk vooral door de lokale Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia zal gebruikt worden. Wat betekent dat met daarbij de zaal boven Café Sportvrienden waar o.m. de Sint-Lutgardiskring haar toneelopvoeringen heeft, er in een straal van nog geen honderd meter 4 polyvalente zalen zullen zijn. Van luxe gesproken.

Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s