Bouwwoede in Grembergen

Vanavond stelde de vzw Parochiale Werken in Grembergen fier de renovatie van het eerste deel van haar Gildenhuis voor. Als gevolg van werken aan het kruispunt van de Dr. Haekstraat met de Hamsesteenweg, de Rootjensweg en de Groeneweg diende het voorste deel van het Gildenhuis te verdwijnen. Bovendien was het ganse gebouw tot op de draad versleten en feitelijk onaangepast aan de moderne regels qua veiligheid en isolatie.

Het is een modern misschien nog wat kil café geworden, een vergaderlokaal waar men een kaartje kan leggen, een koffietafel houden en een gezellige babbel tussen een stevige pint bier. Het zal de werking van de vele daar gevestigde verenigingen wel verbeteren. Plannen maken in een net en fris lokaal gaat immers beter dan in een afgeleefd staminee.

Wel viel op hoeveel reclame er wel was voor Duvel. Vicaris daarentegen was uiteraard aanwezig maar de reclame was stukken minder zichtbaar. Is er een koerswijziging op til?

Gildenhuis, Grembergen

Het geheel vernieuwde Gildenhuis oogt mooi maar vergt nog wat aankleding tegen de te kille muren.

Zeker is dat het café stukken beter oogt dan het vorige en ongetwijfeld zal zorgen voor veel plezier, met of zonder drank.

Het is nu wachten op de tweede fase van de werken. Die gaat men financieren door de verkoop van de grond waarop ooit het kleuterschooltje aan de Sportpleinstraat stond. In overleg met het stadsbestuur wordt die grond gekocht door de Zeelse Bouwmaatschappij die er 12 sociale appartementen wil zetten. Hier zijn plots nog enkele knelpunten gerezen en is het wachten tot die zijn verholpen. Een grote parochiale feestmaaltijd zal er dit jaar dus niet zijn. Daarvoor is het stukje nieuwbouw véél te klein.

Tapinstallatie vernieuwd Gildenhuis

Een moderne nieuwe tapinstallatie gaat het werken achter de toog zeker aangenamer maken.

Niet alleen hier en aan de Sportpleinstraat gaat men bouwen. Ook de Vrij Lagere en Kleuterschool een goeie honderd meter verder in de Rootjensweg gaat kortelings bouwen. Deze heeft recent definitief het groen licht en de centen gekregen voor de bouw van een serie nieuwe klassen en een polyvalente zaal.

Hier loopt tot in juni de aanbestedingsprocedure. Eens die achter de rug is het alleen nog het geven van het startschot om de werken te doen beginnen. Wat dus vermoedelijk al snel na het bouwverlof zal zijn. Vooral afhangende van wanneer de uitverkoren bouwfirma kan beginnen.

En dan is er de geplande nieuwe woonwijk aan het Klein Zand waar rond deze tijd ongeveer 50 kavels te koop komen. Om verder nog maar te zwijgen over het project van de Dendermondse Volkswoningen voor de bouw van ongeveer 60 bejaardenwoningen op de site van het vroegere klooster aan de Dr. Haekstraat. Ook hier komt een polyvalente zaal.

Bestuur Parochiale Werken Grembergen

Bij de Parochiale Werken in Grembergen mag men beste fier zijn op hun realisatie. En n u wachten op de rest.

Met andere woorden: binnen enkele jaren kan men met de kermis in september in een straal van 150 meter van de ene polyvalente zaal naar de andere wandelen. Wat na het drinken van wat veel vicaris misschien nog zo geen slecht idee is. Zeker is dat nogal wat bouwondernemers de komende paar jaar in Grembergen hun gading zullen vinden.

Wie wil kan komende zondag 11 april vanaf 10 uur het nieuwe Gildenhuis komen bezoeken.

Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s