Leterme en De Crem op bezoek bij notoir drugshandelaar

Eerste minister Yves Leterme en minister van Defensie Pieter De Crem (beiden CD&V) waren vandaag zondag op bezoek in Afghanistan. Zij bezochten er onder meer een deel van de Belgische troepen die al praktisch van in het begin van de Amerikaanse invasie in 2001 de luchthaven van de hoofdstad Kaboel bewaken.

Zij brachten er ook een bezoek aan de pas herkozen president Hamid Karzai en vroegen, zoals hun collega’s uit de andere Navo-landen dat bijna als een ritueel doen, om de corruptie te bestrijden en beter bestuur te leveren. Alsof dit iets zal verhelpen. Het bewind van Karzai  was en is een synoniem voor totale onbekwaamheid, corruptie, folteren, moord, plunder en drugshandel. En het grootste deel van de schuld hiervoor ligt bij Washington dat hem hiervoor ook koos. En, vergeten, hij spreekt ook goed Engels en is dus ‘beschaafd’.

Na lang gezwegen te hebben geeft nu zowat iedereen binnen Navo en de VN toe dat die regering totaal onbekwaam is en deels steunt op de drugshandel. Ahmed Wali Karzai, de 48-jarige broer van president Hamid Karzai wordt gezien als een sleutelfiguur in deze belangrijke Afghaanse handel en productie van opium en heroïne. Goed voor een 95% van de wereldproductie.

Algemeen wordt de luchthaven van Kaboel ook beschouwd als een draaischijf voor deze handel die wereldwijd dagelijks zeer veel slachtoffers maakt. Zouden Leterme en De Crem het daarover gehad hebben bij hun onderhoud met de president? Heroïne, al of niet verstuurd via de door Belgische soldaten verdedigde luchthaven, zorgt voor massa’s ellende in zowat het hele land. Afgaande op de persberichten was dit geen zorg voor beide christen-democraten. Goed om weten.

Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s