Het school is een circus… in Grembergen

De Grembergse gemeentelijke lagere school ‘t Kraaiennest had dit weekend de handel vol. Daar werd het tienjarig bestaan van de kleuterschool gevierd en dat was te merken. 

Met behulp van circus Picolini van de familie Hartmann werd de school omgetoverd tot een heus circus waarbij de kleuters en kinderen zich mochten uitleven in het ware circusleven en omscholen tot heuse dansers, acrobaten en jongleurs. Wat uiteraard weken voorbereiding vergde. De apotheose kwam dit weekend met twee dagen opvoering voor een talrijk opgekomen publiek van uiteraard ook veel ouders en grootouders die duidelijk enthousiast reageerden op wat de kinderen gedurende die enkele weken allemaal geleerd hebben. Terwijl de kinderen, leerkrachten en schooldirectie dan weer fier waren op het verwezenlijkte resultaat.

't Kraaienest - Circus Picolini

“Vooral met de tweede dag was er merkbaar meer nervositeit. De eerste dag speelden leerkrachten en kinderen puur op hun adrenaline. De dag nadien was de plankenkoorts bij iedereen duidelijker merkbaar. Het is ook wat hoor, kleine kinderen die door een gordijn stappen en dan plots met zo’n massa volk geconfronteerd worden”, aldus Hilde Hoogewys, de directrice van de school.

De school die sinds een tijdje onder een nieuwe directie staat toonde hierbij zowel haar zin voor initiatief als voor creativiteit. En dat de beslissing om tien jaar geleden met een kleuterschool te starten een goede was blijkt duidelijk uit het succes ervan. De lagere gemeenteschool in die andere Dendermondse deelgemeente Appels kreeg nooit een kleuterafdeling en zag haar leerlingenaantal met de jaren zo slinken. Met een crisis tot gevolg. Grembergen niet, die swingt. 

't Kraaienest - Circus Picolini

Willy Van Damme

't Kraaienest - Circus Picolini

't Kraaienest - Circus Picolini

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s